Ingeborg
CV
Haar repertoire
Contact
Als actrice en voordrachtkunstenares beschikt Ingeborg Uijt den Bogaard over een rijke ervaring.

Zij begon haar loopbaan bij de Toneelgroep Studio, aanvankelijk een reizend gezelschap dat vanaf 1961 als eerste in Nederland een modern repertoire speelde waarin experimenteel en absurdistisch theater ruim vertegenwoordigd waren met o.a. Mrozek, Samuel Beckett en Ionesco. Na een succesvolle start bij Studio met de hoofdrol in een langlopend stuk kreeg zij gevarieerd en verantwoordelijk werk te doen, gedegen basis voor haar verdere loopbaan.

Naast het theater trad zij veelvuldig op voor de NCRV-Radio met soloprogramma's proza en poëzie en werkte jarenlang mee aan de literaire radioprogramma's van de KRO. Zij ontwikkelde een voorliefde voor het literaire verhaal, waarbij een eigen stijl van voordragen ontstond. Haar voordrachten worden gekenmerkt door de grootst mogelijke eenvoud en het appèl aan de creatieve fantasie van haar toehoorders zodat het verhaal a.h.w. in de ruimte komt te staan en de beleving versterkt wordt.

Door de jaren heen heeft Ingeborg Uijt den Bogaard een veelzijdig repertoire opgebouwd. U kunt hier een overzicht van haar film- en TV-rollen bekijken.

Klik op deze recensie om meer te lezen.
M | t | S WebDev